Tarinan alku Classic Bodybuilding kilpailijasta nimeltä Jani Heino

Morjens kaikille!!!

Aloitellaan ihan alusta. Eli sain tuossa kypsässä 30 iässä idean, silloiselta tyttöystävältäni, että voisin lähteä hänen kanssaan kuntosalille. Vaikkakin olin siihen asti ollut sitä mieltä ettei se TODELLAKAAN ole miun paikka.

Liikuntaa olen harrastanut kuitenkin ihan penskasta asti jääkiekon ja judon merkeissä……nämä jäivät elämästä pois kaikenlaisten tapahtumien johdosta hieman ennen armeijaan menoa. Armeijan jälkeen tulikin sitten keskitettyä ammatin opiskeluun ja silloiseen parisuhteeseen ja perheen perustamiseen. Minusta tulikin pian isä pojalleni ja tyttärelleni. Elämä viskeli sinne ja tänne. Parisuhde kariutui ja alkoi uusi sivu meikäläisen elämässä. Liikunta ja itsestä huolehtiminen alkoi taas nostaa päätään, kun taas silloinen autoharrastus alkoi (voiko vanhoja FIAT:ja laskea autoiksi :D) maistumaan puulta, kun ammatikseni korjailin Volvo kuorma-autoja.

Siinäpä sitten törmäsin onnekseni tähän naiseen ja hänestä tulikin tyttöystäväni ja nykyään tämä ihanuus on miun rakas vaimoni ja 2:en tyttölapseni äiti. Meillä eletäänkin siis uusioperheen elämää. Muksujen iät ovat tällä hetkellä: poika 14v., tytöt 13v., 5v. ja kohta 1v. joten vilskettä riittää J. Ainii ja iskä on keksinyt podaamisen harrastuksekseen J

Saliharrastusta aloitellessani oli vartaloni ulkomuodoiltaan todella löysässä kunnossa, 65kg ja 178cm, kloppi. Korviskin oli vielä tuolloin korvassa. Silloinen työkaverini tuumasikin useasti, että ”Ota toi korvis pois, niin mahdut rautakangen taakse piiloon”.

Lopetin tupakanpolton vähän vaille 30 vuotiaana, siihen mennessä olin ehtinyt sauhutella 15 vuotta. Ilmeisesti tuon tupakan tilalle piti saada jokin koukuttava asia elämään ja ihanasti koukuttava asia olikin kipinä liikuntaan. Ensitöikseni hommasin maastofillarin ja aloin fillaroida pääosin metsäpoluilla.

Joulukuussa syntynyt, kun olen niin 30-vee synttäreiden jälkeen vuodenvaihteessa otin yhteyttä erääseen saliin ja sieltä varasin saliin tutustumisen & pt-tunnin. Siitä homma sitten lähti käyntiin ja aloin harjoittelemaan liikkeitä ja treenaamista ylipäätään, ravintopuolen ollessa mitä sattuu. Ensimmäisen vuoden treenasin samalla ohjelmalla ja loppu vuodesta se alkoi maistumaan puulta………..hmm kummallista 😉

Kiinnostuin treenaamisesta ihan tosissaan, kun hokasin pyytää uutta ohjelmaa yms. Ja katsos kehitystäkin alkoi tulla ja innostus vaan kasvoi kehityksen myötä. Samalla aloin kiinnostua Fitness ja kehonrakennus genrestä ja aloin surffailee netissä Fastin treeniblogeja & videoita. Sieltä löysin herrojen Peter Wileniuksen ja Jani Pernelin treenivideot. Joidenkin linkkien kautta eksyin myös Mika Nyyssölän kotisivuille ja kyseisen herran GYMlog videot tulivat tutuiksi. Samalla sain seurata GYMlog videoista ja kotisivuiltaan Mikan valmistautumista kehonrakennuskilpailuihin.

Kiinnostus classic bodybuilding lajia kohtaan heräsi kun kokeilin elämäni ensimmäistä dieettiä vuonna 2013, joka oli erään firman 10vko:n nettivalmennus ohjelma. Silloin olin vielä siinä uskossa, että en saa ajatusta ”Jani pienissä kalsareissa lavalla pullistelemassa” kääntymään positiiviseksi päässäni, mutta kuinkas sitten kävikään. Aloin seuraamaan entistä enemmän Fitness genreä ja pikkuhiljaa tuo mainitsemani ajatus alkoi muodostumaan ihan ok ajatukseksi. Elettiin vuotta 2014 ja tutustuin salilla nykyiseen ystävään ja treenikamuun, joka pt valmentaa. Hän sai miut houkuteltua poseeraus harjoituksiin. Siellä sitten ”keikistelin” kalsareissa muiden joukossa huomaten kuin rankaa ja vaikeaa poseeraaminen osaakin olla. Tämän aiemmin mainitun ajatuksen käänsi lopulta positiiviseksi se, kun kävin katsomassa ensimmäiset kehonrakennuskilpailut, Wabban Mr. & Miss Universum kisat Kulttuuritalolla Helsingissä.

Elokuussa 2014 laitettiin ruokatottumukset ja treenit kuntoon sillä ajatuksella, että syksyllä 2016 noustaan Jyväskylässä SM-karsinta kilpailussa ensimmäistä kertaa lavalle Classic bodybuilding sarjassa. Ja niinhän sitä tuli sitten tehtyäkin, mutta siitä sitten tuonnempana….. tää oli vaan tämmöinen lyhyt essee meikäläisestä, joten jatkoa on luvassa J

”Pelkkää pähkinää”

– Jani –

syyskuu-14-4                                              canonilta-2016-667

 

Vuonna 2014                                                 24.09.2016 Jyväskylä SM-Karsinta   +178 CBB sija 13 (ei jatkoon)

 

 

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä