Mun top3 proteiinijauhetta

Viime artikkelissa vertailin ja kerroin omat mielipiteeni sekä kokemukseni kolmesta pre-workout tuotteesta. Nyt vuoroon astuu proteiinijauheet!

Tykkään ostaa ja kokeilla välillä uusia tuotteita, oli se sitten proteiinijauhe, laturi, aminohappo tmv. Koska kokeilemalla ja vertailemalla löytää itselleen parhaan tuotteen ja näin ollen jatkossa voi tukeutua siihen tuttuun ja itselle hyväksi todettuun tuotteeseen. 

 

Proteiini on tärkeä lisäravinne aktiivisesti treenaavalle, varsinkin kuntosalitreenissä sen merkitys korostuu. Itse otan aina salitreenin jälkeen n.40g proteiinijauhetta (plus hiilarit ja muut). Treenin jälkeen lihaksissa on ”avoin ikkuna” jolloin lihakset ovat paremmin vastaanottavaisia ravinnolle ja rakennusaineille. Joten heti treenin jälkeen on hyvä antaa niille niitä! Nestemäisessä muodossa ravintoaineet myös imeytyvät nopeammin ja helpommin elimistöön. Ja proteiini on muutenkin yksi tärkeä lihasten rakennusaine.

Proteiinijauheita on erilaisia, mm. heraproteiini-isolaattia, soijaproteiinia, lihaproteiinia, heraproteiinikonsentraattia. Jokainen näistä on ravintosisällöltään, koostumukseltaan ja imeytyvyydeltään erilainen. Itse suosin eniten heraproteiini-isolaattia, koska  a) tuotteessa on 80-100% proteiinia (rasvaa ja hiilihydraatteja erittäin vähän) b) imeytyvyys on nopeaa elimistössä c) vatsa kestää sitä paremmin.

Mutta nyt asiaan! Ensimmäisenä vertailussa Activlab High Whey Protein Isolate   

High Whey Protein Isolate

Tuotteessa proteiinia 86g/100g, rasvaa 2g/100g ja hiilihydraatteja 0g. Kaloreita 362/100g. Ravintosisällöltään hyvä tuote, tosin rasvanmäärä voisi olla pienempikin niin tuote imeytyisi paremmin. Makuna itsellä on suklaa, joka maun puolesta on hieman keinotekoisen suklaan makuinen. Heti pussin avattua pussista tulee pistävä, suklaata muistuttava haju. Onneksi tuote ei maistu siltä, koska muuten jäisi juomatta. Sekoittuvuus veteen on hyvä josta plussaa. 3/5

 

Toisena on Trec Nutritionin Whey 100

Whey 100

100g tuotetta sisältää: 316kcal, 72,2g proteiinia, 5,7g hiilihydraattia ja 0,8g rasvaa. Tuoteessa proteiinin määrä on vähäisempi kuin Activlabn, koska proteiini on pääosin konsentraattia joka vähentää proteiininmäärää ja nostaa hieman hiilihydraattien osuutta. En suosittelisi tätä vatsavaivoista kärsiville, koska laktoosi-intolerantikkona tämä aiheuttaa hieman mahavaivoja (ilmavaivoja, vatsanväänteitä) koska tuote ei ole laktoositon. Mutta silti käytän tuoteetta 😀 Pidän tuotteen mausta ja makuvaihtoehtoja löytyy monta erilaista, suklaata, vanilijaa, masikkaa… Itsellä yllättäen suklaa löytyy kaapista! Tuoksu on mieto ja miellyttävä suklaa, sekoittuvuus veteen on hyvä. Makuna hieman vaisu suklaa, ei liian imelä. Hieman kaipaan sitä makeutta kuitenkin. Mutta maitoon kun tätä sekoittaa niin ai että! Tätä tuotetta löytyy myös joko 2270g tai 900g pussissa. Tuo 2270g pussi on kyllä erittäin riittoisa josta plussat!   4-/5

 

Viimeisenä Trec Nutritionin Isolate 100

Isolate 100

Ravintosisältö 100g on: 347kcal, 84g proteiinia, 1g hiilihydraattia ja 0g rasvaa. Eli huippuluokkaa siis. Jauheen koostumus on erittäin hienorakeinen ja kevyt, joka takaa hyvän sekoittuvuuden. Makuvaihtoehtoja löytyy myös tuotteesta paljon, on sukaa-minttua, suklaa-mansikkaa, suklaata ja creamy vaniljaa. Tuote on pakattu purkkii jolloin tuote pysyy tiiviisti pakattuna ja se on kätevä kuljettaa mukana. Kokovaihtoehtoja on joko 750g tai 1800g. Itsellä on ollut käytössä suklaa-minttu ja creamy vanilja. Minttu-suklaa tuoksui ihanan raikkaalle, kevyen minttuisalle. Maku siinä oli raikas ja rehellinen minttu-suklaa. Ei liian äklö eikä vaisu, minttu ei puskenut liikaa läpi. Melkein kuin joku pirtelö! Creamy vanilja oli ihanan pehmeä ja kermaisa vanilja, nimensä veroisesti. Vatsa myös kiittää laktoosittomuudesta. Tämä tuote on tällä hetkellä suosikkini. 5/5.

Ja mainittakoon vielä, että jokaisella on omat mielipiteet ja mieltymykset. 😉

Terkuin Enni

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä