Debyytti kisa CBB +178cm Jyväskylän SM-karsinnat 2016 ja miten sinne selvittiin part.1 

aloitus

No niin ja niinhän se tuli käytyä mutta miten meni niinku omasta mielestä ? Tarinahan alkaa loppu kesästä 2014 kun sain kypsyteltyä päässäni ”Jani pienissä pose pöksyissä lavalla tuomariston ja yleisön edessä” ajatuksen positiiviseksi.
Otinkin yhteyttä ”koti”-salini kuntokeskus Colosseum Imatran pt Mattiin jolla tiesin olevan useamman kisan kokemusta ja menestystä -80kg kehonrakennus sarjassa 90-luvun lopusta ja 2000-luvun alusta. Löimme ”viisaat” päämme yhteen ja suunniteltiin miule 21vko:n testi dietti viimeistely viikko mukaan lukien. Tällä testattiin kestääkö ukon pää tätä hommaa.

Diettihän toimi vallan hyvin ja pieniä hankaluuksia lukuun ottamatta miun pääkoppakin kesti valla hyvin. Tämähän oli hyvä testi myös siihen miten parisuhteen ja 4 muksun perhe-elämän saa sovitettua tämän harrastuksen kanssa, tästä aiheesta tuun kirjoittamaan tuonnempana mutta meillä tämä on sujunut lähes ongelmitta mistä oon todella onnellinen ja kiitollinen rakkaalle vaimolleni. (kuvat tähän väliin ja tarina niistä)
Dietin jälkeen aloitin offi-kauden ja tähtäimeksi otettiin kevät 2016 jolloin alkaisi ihka oikea kisa-dietti. Offilla tulikin reenattua lähes taukoamatta 5-jakoisella ohjelmalla ja oikeastaan ilman kevennys viikkoja ja syömisen osalta lipsuin aina silloin tällöin ja muutenkin näin jälkeenpäin ravintopuoli olisi saanut olla fiksumpi mutta ”virheistähän opitaan” niin oon kuullut sanottavan.

Elettiin loppu vuotta 2015 kun päätettiin siistiä ruokavalio tyystin ja samalla aloitin lyhkäisen ”väli” dietin joka kesti 10vko tammikuuhun 2016 loppuun asti ja samalla testattiin miten nahkani kestää ja reagoi kisa väriin jani-10012015 , oon siitä onnellinen vaikka olenkin näin valkoinen niin kisaväriä nahka kesti hyvin kiitos huolellisten alku valmistelujen eli kuorintojen ja rasvailuiden unohtamatta tietysti karvojen poistoa. Tässä kuvassa juurikin testattiin toi Pro Tan kisaväri

Näistä kaikista testauksista oli suuri hyöty kun lähdin 08.04.2016 varsinaiselle kisa dietille. Tiedettiin miten roppani reagoi muutoksiin niin ravinnossa kuin reeneissäkin. Dietti kulki eteenpäin välillä hyvin ja välillä ei mihinkään. Availen tuonnempana reeneistäni ja safkaamisesta. Käyn nyt läpi muuten aikaani dietillä. Pääkopan kanssa sai taistella välillä ihan urakalla kun olin sitä mieltä että mitään ei jää jäljelle ja ei tästä tuu mitään, kuitenkin aina jollain ilveellä sain keskusteltua itteni kanssa että kyllä tästä vielä hyvä tulee. Kiitos  ystäville sekä tärkeimmälle keskustelu kumppanille vaimolleni. Ilman heitä en tästä ois selvinnyt.

Diettin edetessä ensimmäinen mukava palkinto odotti heinäkuun puolessa välissä. Sain aloittaa 7vko:n vanhempainraha kauden jäin siis hoitamaan muksuja kotiin. Tällöin työstä aiheutuva stressi katosi kokonaan ja pääsi keskittymään täysin olennaiseen toki ei fokuksessa aikaisemminkaan mitään vikaa ollut. Heinäkuussa alettiinkin säätämään vaparia kohdilleen niin musiikin kuin koreografian osalta, tätä jännitin ihan törkeesti kun en oo todellakaan mikään tanssija / esiintyjä. Yllätys olikin melkoinen kun aloin löytää uusia piirteitä itestäni , vapari liikkeiden ja muutenkin pakollisten poseeraus asentojen oppiminen kehittyi huimasti. Nämä antoi mukavaa lisä buustia tekemiseen.Toki lavalla kuitenkin jännitin sen verran että muutama pose meni pieleen ja pikku jippoja unohtui mutta avataan tätäkin tän jutun toisessa osassa.

Viikot väheni vähenemistään, koitti elokuun viimeinen viikko koitti taas arki meidän perheessä. Molemmat siis takas työelämään, muksujen hoito jutskat yms. tulivat kuvioon mukaan, saatiin arki kuitenkin pyörimään ilman suuria ”säätöjä”. Meillä sujuu ihmeen rennosti kaikki sopimiset mitkä liittyy perhe-elämän ja reenaamisen yhteensovittamiseen. Töissä ei onneksi tarvinnut olla kuin 2,5 viikkoa kun alkoi kesäloman joka olisi kattanut molemmat kisat niin karsinnat kuin SM-kilpailutkin mutta katsomon puolelta ne SM-kisat tuli katsottua ja nälkä menestymiseen kasvoi varmaan poteenssiin miljoona. Palaan näihin tunnelmiin tuonnempana

KUVIA DIETIN VARRELTA

Tähän loppuun vielä muutama kuva matkan varrelta ja avataan seuraavassa osassa loppu hetkien tapahtumia.

 

   fiiliksia  lopputulema-ilman-partaa

selkää ja fiiliksiä dietin varrelta  ja ilta ennen kisaa

Loppuun vielä suosittelen kyllä kaikille kisaamista sukupuoleen katsomatta aikoville ensiksi ottaa selvää oman ropan toiminnasta ja testailla lajiin liittyviä asioita ennen varsinaista kisoihin tähtäävää diettiä ja muistakaa että tämä urheilulaji yleis nimikkeeltä Fitness (miehistä: classic bodybuilding , men`s physique ja naisista: bikini- , body-fitness , fitness ja woman´s physique) vaatii pitkäjänteisyyttä koska mikään ei tapahdu sormia napauttamalla.

PS. onneksi parta kasvaa takaisin….olkoot voima kanssanne

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä