Herkkua herasta

Näin pimeänä vuodenaikana herkkuhammasta kolottaa silloin tällöin ja varsinkin dieetin ulkopuolella se kuuluu normaaliin elämään.

Jos itsellä herkkuhammas alkaa kolottaa, niin suosin itse tehtyjä herkkuja vähän terveellisemmällä twistillä. En marssi suoraan kaupan karkkihyllylle ostamaan megamättökarkkipussia, vaan teen itse erilaisia leipomuksia joissa käytän luonnollisia raaka-aineita ja joissakin käytän myös heraproteiinia lisäämään ravintosisällön proteiinipitoisuutta. Makeuttajina käytän mm. taateleita, banaaneja tai marjoja. Ajattelinkin jakaa pari suosikki reseptiäni teille!

Protein Fluff 

 

Sekoita tehosekoittimessa/blenderissä jäiset mansikat ja heraproteiini pienen vesimäärän kanssa. Blendaa kunnes seos alkaa näyttää kuohkealta vaahdolta, tähän voi mennä aikaa ja ääni myös voi raastaa korvia.. Kunnes seos on tasoittunut ja koostumus vaahtomaista, niin lisää halutessasi banaania ja pähkinöitä.

 

 

Maapähkinävoi-kaurakeksit

  • n. ½ dl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • banaani
  • 2dl kaurahiutaleita
  • 20-25g heraproteiinia (suosittelen suklaan makuista)
  • pari rkl vettä
  • pähkinöitä haluamasi määrä

Sekoita ensin kaurahiutaleet ja banaani tasaiseksi massaksi, tämän jälkeen lisää loput aineet. Tämän jälkeen vaan seosta leivinpaperin päälle pellille kasoiksi, jotka voit muotoilla haluamasi muotoiseksi (tai levittää tasaiseksi levyksi, jonka leikkaat paiston jälkeen sopiviksi paloiksi). Paista uunissa 175 asteessa n. 15-20min. Kurkkaa aina välillä uuniin etteivät keksit pala reunoilta! Nauti kahvin kanssa 🙂

 

 

Mutakakku

 

  • 1,5dl makeuttamaton maapähkinävoi
  • 2 banaania
  • 1dl heraproteiinia
  • pari rkl kaakaojauhetta
  • hieman suolaa

Muussaa banaanit pehmeäksi mössöksi, lisää niihin loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä taikinaan rouhittuja pähkinöitä tai suklaahippuja tuomaan suuntuntumaa. Kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (jätä taikina hieman paksuksi, jotta sisus jää mutakakkumaisen tahmeaksi). Paista 10-15min @200 asteessa. Testaa kakun koostumus paistoajan loppuvaiheessa tökkäämällä hammastikku kakun keskiosaan. Jos tikkuun jää taikinaa jonkun verran, ota kakku pois. Ideana on jättää sisus pehmeäksi, mutamaisen tahmeaksi. Tämän voi nauttia joko sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa jos oikein herkkuhammasta kolottaa 😉

 

 

Protein Cocoa

  • 25-30g heraproteiinia (ehdottomasti suklaa, TrecNutritionin Whey-100 chocolate on sopivan suklainen, ei liian makea eikä keinotekoinen!)
  • 2dl maitoa

Sekoita aineet sheikkerissä, kaada kuppiin ja lämmitä. Helppoa ja hyvää!

 

 

Ei muutakuin testaamaan, jos et ensimmäisellä kerralla onnistu, niin seuraavalla kerralla tiedät missä meni pieleen 😉 Näihin kaikkii resepteihin voi lisätä oman maun mukaan lisää joko pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai melkein mitä vaan! Näitä herkkuja voi myös joulun alla tarjota pikkujouluissa tai joulun pyhinä tasapainottamassa suklaaövereitä! Ihanaa viikkoa Sinulle!

Terkuin Enni

 

ps. Näihin kaikkiin resepteihin käy hyvin TrecNutritionin Whey-100 heraproteiini, tämä hera ei maistu ällömakealle tai makeutusaineelle vaan maut ovat herkullisia, ja vievät kielen mennessään. Löytyy montaa eri makua.

Whey 100

 

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä