Lyhyesti kreatiinista

Kreatiini on lisäravinne jota olen käyttänyt lähes treeniuran alusta asti. Mitä kreatiini on? Ja miksi käytän kreaiinia?

acmv

Kreatiini on aminohappo, jota muodostuu kehossamme ja luonnollisesti sitä saa lihasta ja kalasta. Jos haluaa täyttää kreatiini varastot, on lisäravinne helpompi saavuttaa se, kuin pelkällä ruualla. Keskimääin kehossamme on hieman yli 100 grammaa kreatiinia.

Kun kreatiinia nauttii lisäravinteena, kehon kreatiini varastot saadaan täytettyä. Tämä edistää suorituskykyä ja lihaskasvua. Salilla jaksaa paremmin isommilla painoilla tai jaksaa tehdä enemmän toistoja, joka tukee lihaskasvua. Kreatiini vähentää myös maitohappojen kerääntymistä lihaksiin.

Lihaskasvua tukee myös veden kerääntyminen lihaksiin. Lihakset turpoavat kun niihin tulee enemmän vettä, joka kuljettaa lihaksiin tärkeitä ravinteita. Ja turvonneena ne näyttävätkin hieman isoimmilta 😀

creacarbo

 

 

Kreatiinia voi tankata useamman päivän tai sitten nauttia joka päivä n. 5 grammaa, joka pitää varastot täytenä. Olen aina nauttinut sen treenin loppupuolella tai jälkeen. En siis ole kokeillut kreatiinitankkausta. Kylkeen kannattaa ottaa erityisesti hiilihydraattia, joka edistää ja hieman nopeuttaa kreatiinin imeytymistä.  Siksi suosittelenkin ottamaan omaan lisäravinne-valikoimaan tämän kätevän Activlabin CreaCarbon.

activlab crea carbo 563x563

CreaCarbossa on 50 gramman annoksessa 44 g hiilihydraattia ja tarvittavat 5 grammaa kreatiini monohydraattia. Lisäksi sitrusmakujen ystävänä on pakko sanoa että makukin on todella miellyttävä ja sitä siemaileekin mielellään. 🙂 Kreatiini on todella yleinen ja turvallinen lisäravinne.

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä