Miten palautua treeneistä?

Hyvä palautuminen on yhtä tärkeä osa urheilua kuin treeni. Salitreeneissä hyvä palautuminen tukee kehitystä.

Lihaskuntoharjoittelussa treeni rikkoo lihasta. Treenin loputtua keho alkaa korjaamaan lihasvaurioita ja tästä aiheutuu lihaskasvu. Siksi sanonta ”lihas kasvaa levossa” ei ole tuulesta temmattu. Kun urheilee paljon, nopeasti palautuminen on tärkeää.

hu

Levon ohella palautumista voidaan nopeuttaa seuraavin keinoin.

Nesteytys – pieni nestehukka näkyy ja tuntuu suoritustehossa ja neste tukee kehon toimintoja.

Verryttely – verryttele lihakset ennen treeniä ja treenin jälkeen. Lämpöisillä lihaksilla treenit on turvallisempaa tehdä ja ne kipeytyvät vähemmän. Itse lämmittelen 5 minuuttia aerobisesti ja otan keppijumppaa ja hieman aktivointi-liikkeitä treenattaville lihaksille. Loppuun putkirullailen ja venyttelen 5-10 minuuttiin.

Kehonhuolto – tähän kuuluu venyttely, hieronta ja putkirullaus.. Venyttelyä olisi hyvä tehdä joka viikko ja lepopäivänä koko kroppa läpi. Hieronnassa olen nyt käynyt parisen kertaa kuussa ja suosittelen käymään kyllä säännöllisesti; sen huomaa suorituksessa kyllä. Putkirullausta voi tehdä ennen tai jälkeen treenin nopeasti vedellen. Kerran viikossa voi ottaa vähän kovempaa ja käydä kropan läpi ajatuksella.

rullat

Ravinto – oikea ravinto ja oikeaan aikaan palauttaa paremmin. Suorituksen jälkeen itse suosin proteiinia ja nopeasti imeytyvää hiilihydraattia. Proteiini alkaa korjaaman välittömästi lihasta treenistä ja hiilihydraatit käytetään energiaan, jotta sitä ei oteta liikaa lihaksesta jota kasvatetaan. Muista silti syödä kunnon ruokaa tavoitteidesi mukaisesti!

Palautumiseen ja lihaskasvuun loistava ja helppo tuote on esimerkiksi tämä Activlabin Muscle Up -proteiini. Siinä on kätevästi samassa pakkauksessa hyvä heraproteiini, hiilarit, kreatiini ja tauriini! Vielä tämän päivän (19.12) Voimaravinteiden joulukalenteri tarjouksessa vain  9,90 e!

– Clarissa Pajukoski

mup

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä