Tavoitteet ja haaveet todeksi

Viime postauksessa lupasin myöhemmin paljastaa suunnitelmiani, joten nyt niistä tarkemmin!


Minulla on takana vasta n. 1½ vuotta tavoitteellista kuntosalitreeniä takana, kuitenkin koko ikäni olen urheilun parissa kasvanut joten ihan tyhjästä en ole liikkeelle lähtenyt. Muun urheilun kautta (juoksu, pesäpallo, yleisurheilu..) olen saanut pohjakuntoa luotua, mutta kuntosalin kautta löysin fitness-urheilun ja sille tielle jäin.
Monilla fitness-urheilijoilla on takana monta monta vuotta treeniä ja kisoja takana, joten itselläni matka on vasta alussa. Jostain sitä on kuitenkin aloitettava. Jokainen urheilija on samassa tilanteessa, jokainen on aloittanut pohjalta. Silloin kun aloitin kuntosalitreenin, tavoitteena oli saada vain itseäni vahvemmaksi ja saada elämää parempaan suuntaan, lihaa luiden ympärille siis. Tuloksia tuli hyvin ja mitä pidemmälle valmennus ja treenaus meni, sitä enemmän intohimo treenia ja fitnesstä kohtaan lisääntyi.

Jossain vaiheessa aloin miettiä kisaamista fitnesskisoissa ja valmentajalle puhuinkin asiasta. Nyt kun kroppa on saanut lihasta lähtötilanteesta hyvin ja tuloksia tulee, niin tavoiteena onkin mennä tänä syksynä kisaamaan! Miksi ensinnäkin haluan kisaamaan? En mene kisaamaan vain siksi että pääsisin lavalle ja kokisin sen kisahetken, nounou. Enkä siksi että fitness on ”muodissa” nyt. Toivoisin myös ettei kukaan nuori lähtisi kisaamaan vain näyttääkseen hyvältä lavalla tai päästäkseen siihen kisakuntoon. Tässä elimistö viedään tiukalle, treenataan kovaa ja dietillä elimistö joutuu koville. Se ei ole sellainen asia johon lähdetään vain kokeilun halusta. Itse haluan lähteä kisaamaan näyttääkseni itselle mihin pystyn, itsensä haastaminen ja itsensä voittaminen on minulle tärkeämpää kuin mikään voittopokaali tai muu. Se tilanne mistä olen lähtenyt liikkeelle on jo osa voittoa, ja haluankin näyttää entiselle itselleni että tässä mä olen. Se tie heikosta vahvaksi ei ole ollut helppo. Myös intohimo ja rakkaus tähän on suuri, joten toki se on palkitsevaa päästä kisaamaan muiden kovien ihmisten kanssa.

Toisena mietinnässä oli laji. Kisaamaan lähden uudessa ja mielenkiintoisssa wellness fitness-sarjassa. Bodymimmiä minun geeneillä ja rakenteella ei helpolla saataisi, bikini on ehkä vaihtoehto B, riippuen tästä uudesta sarjasta millainen siitä kevään kisoissa muodostuu. Wellness fitness on ”tarkoitettu naisille, jotka haluavat kehittää lihaksikkaan fysiikan ilman selvää lihaserottuvuutta. Wellness fitness –kilpailijan fysiikka on urheilullinen, esteettisesti miellyttävä ja lihasmassaa on enemmän kuin bikini fitness –kilpailijoilla. Wellness fitness sijoittuu lajina bikini fitnessin ja body fitnessin välille.” (lainaus http://suomenfitnessurheilu.fi/saannot/wellness-fitness/)
Kevään kisat antavat onneksi osviittaa millaista linjaa tuomarit haluavat ja millainen paketti lavalle kannattaa viedä. Toivon että sarjassa ei lähdettäisi liikaa arvostamaan joko bikinin tai bodyn vartaloa, koska niille on sarjat erikseen. Mutta, aion seurata kevään kisoja tarkasti, kehittää omia heikkouksiani vieläkin enemmän ja tehdä 110% duunia kevään ajan. Treeni kerrallaan eteenpäin kohti tavoitteita 🙂 Tänne tulen kirjoittelemaan matkastani aina kisoihin asti. Tervetuloa seuraamaan matkaani <3

Focus on your goal. Don’t look in any direction but ahead.

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä