Treenielämä IBD:n kanssa!

Moikka!

Ensimmäinen blogi postaukseni täällä ja ajattelin hieman kertoa tämän hetken tilanteestani sairauteni kanssa (Colitis Ulcerosa, Krooninen haavainen paksusuolen tulehdus). Kuinka tämä vaikuttaa elämääni yleisesti ja tällä hetkellä.

Jos sinulle IBD on kovin vieras käsite, siitä voit käydä lukemassa tarkemmin minun omalla blogi sivulla oonakatariina.blogi.net 🙂

Suolisto sairaus näkyy merkittävästi kehonrakennuksessa negatiivisesti, jos suoliston tila on akuutti. Oireet ovat itselläni hyvin ikävät (mm. verenvuoto, ruoansulatus häiriöt, unettomuus, väsymys ja voimattomuus) Minulla on tähän lääkitys suonensisäisesti 6vkon välein, mutta tämän vuoden kesällä stressi voitti lääkkeiden voiman ja tässä kolmatta kuukautta taistelen oireiden kanssa. Aiemmin olin täysin oireeton 1,5vuotta.

Tässä herääkin suuri kysymys itselläni, että mikä ärsyttää suolistoa, onko mitään mitä voisin tehdä oireiden lievittämiseksi. Tähän asti olen huomannut, että maitotuotteet ärsyttävät akuutin aikana (ei niinkään silloin kun suoli on oireeton) ja kuitulisät auttavat ruoansulatuksen kanssa.

Ratkaisuni lisäravinteiden päivittämiseen olen päättänyt ottaa pitkäaikaiseen testiin Voimaravinteilta saatavan Xtreme Beef (liha)proteiini jauheen. Maku on erittäin hyvä, ainakin suklaa versio yllätti minut positiivisesti!

Vitamiinit ovat toinen asia joita pidän tärkeänä osana monipuolista ruokavaliota! Päivän vitamiini valikoimaani kuuluu kalaöljy, C-, D- ja monivitamiini, iltaisin sinkki ja magnesiumsitraatti. Kausittain otan myös B-vitamiinia, jos energiat ovat vähissä mm. syksyllä ilmenee väsyneisyyttä eniten.

Tärkeää itselleni on myös tässä vaiheessa suolistolleni on antaa riittävästi unta ja huolehtia nesteen saannista, ettei elimistö pääse kuivahtamaan. Treenit ovat olleet vähäisellä määrällä, johtuen siitä, että välillä joutuu nielemään tosi asiat ja kuunnella omaa jaksamista ja kropan vaatimuksia. Maltilla ja oikeilla ratkaisuilla täältä vielä noustaan ja kehitytään lisää!

 

Monet näistä vitamiineista ja mineraaleista löydät täältä:

http://voimaravinteet.fi/kauppa/vitamiinit-ja-mineraalit/

Ja Liha proteiinin löydät täältä:

Xtreme Beef Hydrolyzed Protein Isolate / 1800 g (45 annosta)

Jätä kommentti

* -merkatut kentät pakollisia

Copyright @ 2015-2017 Voimaravinteet.fi. All rights reserved.
Ostoskori on tyhjä